Jag kÀnner mej som en försökskanin || valpmys || Mopedsökande

Hej allihop.
Det var ett litet tag sedan jag bloggade ett inlĂ€gg. Men har vart en del pĂ„ sjukhuset och sĂ„ har jag haft lite annat för mej. 
Dels sĂ„ var jag och hĂ€lsade pĂ„ Money förra veckan och hennes valpar. LikasĂ„ en vĂ€ldigt avundsjuk Milou đŸ˜…â€ïž
Jag jobbade nÄgra timmar förra mÄndagen sen tog jag bussen till uppfödaren som hÀmtade mej vid busshÄllplatsen som vanligt och sedan sÄ Äkte vi hem till henne Ä fikade lite dÄ jag hade med mej lite fika frÄn bageriet.
  (null)

Jag fick Àven trÀffa Milou. Hon blev överlycklig och vÀldigt avundsjuk!
Lycklig för att höra, se och trÀffa mej men vÀldigt avundsjuk pÄ Money som jag har som "min" hund istÀllet för Milou nu, hehe.
Men det Ă€r en annan historia. Ni fĂ„r leta vidare genom mina bloggar om den historian. Den ska finnas pĂ„ nouw đŸ€Ș
- valparna var nÀstan 4 veckor nÀr jag kom.
SÄ ingen jÀttefart i valplÄdan direkt.
Sedan blev ju Money sĂ„klart överlycklig att trĂ€ffa mej ocksĂ„ ❀
SÄ hÀr kommer lite valpbilder.
Det Ă€r en till kull dĂ€r frön en annan hund. SĂ„ jag trĂ€ffade de valparna ocksĂ„, dom var 6 veckor gamla. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
 
Den sista regnbĂ„gsbilden va vĂ€ldigt hĂ€ftig tycker jag. För solen reflekteras genom kameralinsen, sĂ„ det var coolt. 

Sedan Ă„kte jag hem och packade och rastade Wilda, för hon hade klarat sej ett tag sjĂ€lv. 

Sedan under veckan som var sÄ var jag och Ulrika pÄ sjukhuset- pÄ Äterbesök och det var vÀl inte det roligaste besöket. Fick Nej/- nekad operation.... - jag förstÄr inte! Jag vet vad jag vill. Det Àr min kropp och Àr det verkligen meningen att mÀnniskor, detta fall kvinnor i min situation ska lida av sin smÀrta?
Jag tĂ„l inte tabletter och mediciner i form av antidepressiva och hormonella. Jag kan inte hantera de sjĂ€lv efter ett tag för det slutar ju bara med sjĂ€lvmordsförsök, för jag vill inte och kan inte vara ensam nĂ€r jag tar nĂ„gon form av medicin som pĂ„verkar kroppen och psyket negativt...
- jag satt Ä grÀt och skakade och hyperventilerade pga beskedet. För jag orkar inte ha mens mer, orkar inte ha sÄ ont som jag har vid Àgglossning, mellan Àgglossning och mens och under mens... - jag Àr ju sÄ begrÀnsad. Ligger Ä spyr av smÀrtan, blir yr och svimfÀrdig under mensen och mÄste konstant byta bindor, och dÄ Àven anvÀnder jag dubbelbindor.
Ulrika satt Ă„ höll om mej och fortsatte mötet för jag var helt knĂ€ckt och blockerad och panikĂ„ngesten var svĂ„r att slĂ€ppa.... jag orkar inte testa fler och andra mediciner och definitivt inte sĂ€tta in saker i kroppen som jag sjĂ€lv inte kan avsluta om biverkningarna gĂ„r Ă„t Helvete, för sĂ„nt Ă€r att jag Ă€ven mĂ„ste sövas vid in och utsĂ€ttning och dĂ„ man mĂ„ste byta osv.- det gĂ„r inte! 

Efter besöket Äkte vi hem till henne, för hon ville inte att jag skulle vara ensam efter detta för jag var helt förstörd....
Vi fikade och pratade lite och sĂ„ var jag lite med hennes hundar och vilade i soffan medan hon stĂ€dade huset Ă„ sĂ„. 

(null)

Efter nĂ„gra timmar sĂ„ skjutsade hon hem mej till Wilda. Och Ă€r sĂ„ tacksam att ha Ulrika som vĂ€n, hon Ă€r verkligen det bĂ€sta stödet jag kan fĂ„ nĂ€r det gĂ€ller dessa sjukhusbesök och möten som hon Ă€r med pĂ„, för utan henne har jag inte lyckats komma sĂ„ lĂ„ngt som jag Ă€r i idag ❀ Hon fĂ„r mej att alltid skratta. Även nĂ€r vi endast Ă„ker hennes nya bil 🚙 💹 
(null)

Dagen efter var det trÀning igen med Teresa.
Jag Ă€r glad att trĂ€ningen gick mycket bĂ€ttre Ă€n senaste veckorna dĂ„ jag haft sĂ„ mycket psykiska pĂ„frestningar och Ă€ven inte mĂ„tt sĂ„ jĂ€ttebra av andra hĂ€ndelser PLUS en jĂ€kla smĂ€rta... 
Men trÀningen gjorde jag bra ifrÄn mej- tack och lov!
Och Teresa och jag pratade efterĂ„t om dagen innan, alltsĂ„ om sjukhusbesöket. Och Ă€r glad över att ha henne med som vĂ€n ❀
- glömde nÀmna hÀr att jag fick iaf igenom att bli beviljad en MR-röntgen. För det kÀnns som nÄgot Àr fel... sÄ invÀntar en tid. Och hoppas de hittar nÄnting, för jag behöver operation!!
Som i lördags. Har hittat en cysta troligen som Ă€r vid ena Ă€ggstocken som gör ont.. och gjorde lite prover ocksĂ„, sĂ„ hoppas det Ă€r nĂ„got fel sĂ„ att de mĂ„ste operera... lĂ„ter sjukt hemskt, men va ska man önska annars om det bara bli nekad? 

I helgen har jag vart ivÀg Ä kollat moppe ocksÄ.
Nybro och Kalmar, men ingen hade som jag passade, sĂ„ igĂ„r var jag i Ålem och dĂ€r fann jag en direkt stort sett, sĂ„ nu vet jag vad jag Ă€r ute efter 😄

Det kommer bli en Niu M1 PRO 🏍 💹 

(null)

(null)

Nu ska jag till bageriet. Blir lite kortare idag, eftersom min trÀning Àr instÀlld under 3 veckor nu... riktigt ledsamt.... jag som har börjat satsa pÄ min viktnedgÄng igen, och sÄ stÀlls det in.... precis som i höstas... men det kommer förlÀngas... det vet jag...
Vaccinationerna flyter ju dock pÄ hÀr och fas 4 inleds om nÄgra veckor lÀste jag- men Àndö Àr smittspridningen som vÀrst hÀr i hela landet... - vi var ju skonade vid vÀrsta, men folk kanske kÀnde att det va bra hÀr? Att de stack hit och allt? SÄ de tog med sin smitta...

Sorry men Àr sÄ trött pÄ att allt ska gÄ Ät helvete med allt.
NĂ€sta vecka ska jag iaf ta min sista vaccination spruta. SĂ„ det blir skönt det đŸ’‰đŸŠ  

FĂ„r se va jag gör för trĂ€ning. Har hoppats och skrivit att flytta ut vissa av "mina" pass, precis som förra Ă„ret... 

Ha det sĂ„ lĂ€nge! 
Taggar: NIU, hundar, moped, nekad operation, sjukhusbesök, sjukhuset, smittspridning, trÀning, vaccin, vaccination, valpar;

Firat födelsedag och allt blir sen pannkaka đŸ„ž

Hello.

Börjar med att min födelsedagsvecka har varit sĂ„ fantastiskt bra! Den bĂ€sta veckan pĂ„ lĂ€nge. 
Massa firande onsdag, torsdag, fredag och lördag 😂 

I onsdags kom jag till jobbet och sĂ„ blev jag uppvaktad med presenter. 
Trevligt! Fick Aladdinask, servetter och salta pinnar. De Ă„t jag dock upp i helgen, för var sĂ„ sugen och det var sĂ„ gott đŸ˜‚ och sĂ„ firade jag lite extra pĂ„ fikat med en tĂ„rtbit frĂ„n konditoriet 🍰 

(null)

(null)

Sen pÄ kvÀllen sÄ Äkte jag med de hemma till Thai Silk och Ät, för jag önskade det i present för har vart sÄ sugen pÄ Thai silk sÄ lÀnge och Àven sushi som dom har pÄ restaurangen.
Gott var det!

Sen i torsdags mĂ„dde jag inte sĂ„ jĂ€ttebra psykiskt. Hade Ă€ven lite ont i livmodern INFÖR Ă€gglossning, men det var inte jĂ€ttefarligt iaf.!
Ulrika kom pÄ kvÀllen och sÄ blev det paketöppning och dÀrefter Äkte vi in till stan och gick pÄ restaurang KÀllaren Kronan.
(Fick nÄgra tröjor och ett grattiskort. Och man skulle kunna sÀga att hon Àr min personliga stylist. Haha. För hon hittar klÀder som sitter sÄ perfekt pÄ mej, som Àr moderna och sÄ snygga)!
Men denna gĂ„ng blev det inte nĂ„n trerĂ€ttersmiddag eftersom det, i alla fall för mej, inte var nĂ„got som passade mej. Men det blev tvĂ„rĂ€tters i alla fall. 
SĂ„ huvudrĂ€tten blev en plankstek för min del. Supergott. 
(null)

Och Sedan blev det efterrĂ€tt. NĂ„gon brownie med bĂ€r och glass. MĂ€ktig, men helt ok.
Men kan sĂ€ga att det inte slog förra Ă„ret med Gröna Stugan. 
(null)

Efter vi hade Àtit sÄ körde Ulrika hem mej och sedan sÄ somnade man direkt nÀr man kom hem. - dagen efter var det firande med Teresa ocksÄ. Vi trÀffades innan trÀningspasset som hon hÄller pÄ fredagar, och sÄ fikade vi.
(null)


Hon hade bakat bullar, varit och hĂ€mtat kaffe och sĂ„ fick man Ă€ven lite presenter av henne ocksĂ„. Fick en Muminbricka- jĂ€ttesöt som jag snabbt anvĂ€nder 😁 choklad frĂ„n "Johannas Choklad" som jag faktiskt aldrig Ă€tit choklad ifrĂ„n, och vi tog Ă€ven en bit frĂ„n den till vĂ„rt fika ocksĂ„! 😋 och sĂ„ fick jag lite nybakat bröd som hon hade bakat ocksĂ„ precis innan. - supergott!!!  Sen hade vi trevligt samtal innan passet.
(null)

Sen efter trĂ€ningen sĂ„ vilade jah lite efterĂ„t inne i hallen eftersom jag inte mĂ„dde sĂ„ bra fysiskt. KĂ€nde mej sĂ„ svimfĂ€rdig för jag under gĂ„rdagen inte mĂ„dde sĂ„ bra psykiskt, sĂ„ hade det slagit till det fysiska idag. Hade ingen kraft eller energi. Trött pga sömnbrist och hade bara sovit 2,5 timmar under natten. 

Sen gick jag till Ulrika och Cia efter att Teresa och jag hade pratat lite till. Sen Ă„kte jag till Lindsdal och skulle Ă€ta Löfbiff med sötpotatis och rotfrukter samt glass. - det var gott. 

Sen pĂ„ lördagen sĂ„ hade jag fĂ„tt sova iaf litegrann. SĂ„ sen sĂ„ skulle jag och Wilda till Lindsdal. Fira födelsedagen- igen ihop med grannarna. 
SĂ„ vi fikade med tĂ„rta och sĂ„ fick jag en fin blomma som faktiskt stĂ„r kvar levande pĂ„ mitt soffbord đŸŒș 
Sen pÄ kvÀllen sÄ vÀnde det.... blev trött och Àgglossningen drog igÄng nÀr jag kom hem.

SĂ„ sedan har dagarna inte vart sĂ„ jĂ€ttebra... 
i mĂ„ndag var jag pĂ„ bageriet, men sedan sĂ„ har jag bara varit hemma. GrĂ„tit. Haft ont. Och Ă€r helt jĂ€kla slut! I tisdags sĂ„ hade jag Ă„ngest och pĂ„ kvĂ€llen testade jag Coreflex, men början gick inte jĂ€ttebra. Fick vĂ€rsta Ă„ngesten mitt under passet sĂ„ gick ifrĂ„n Ă„ grĂ€t och skakade och Sen jĂ€kla va trĂ€ningen gick bra! 
Men efterĂ„t var det blĂ€- igen. 
Teresa Ä jag fortsatte prata Àven efter hennes pass, eftersom vi pratade innan ocksÄ.

Det Ă€r lite problem med vĂ€nner och relationer och sĂ„nt nĂ€r jag har Ă€gglossning. Jag blir ledsen utan anledning och samtidigt rĂ€dd för mej sjĂ€lv för att jag inte förstĂ„r vad som hĂ€nder... men det va skönt att grĂ„ta ut Ă„ prata. 

Och resten av veckan nu har jag bara varit hemma och mĂ„tt skit. Allt blev pannkaka i mĂ„ndags kvĂ€ll. Ägglossningen förstör mitt liv, numera lika mycket som mensen!
HÄll tummarna nu pÄ torsdag, om en vecka dÄ, att sjukhusbesöket kommer gÄ bra, att det blir positiva besked! Ulrika Àr i alla fall med sÄ tryggheten Àr i alla fall prio ett för mej.
Men fĂ„r se hur det blir. Är nervös och orolig. 

Och sÄ hoppas jag att tankarna och de pressande kÀnslorna slÀpper snart.
Pratade med Teresa lite idag igen om detta. Att jag inte kan slÀppa/- sluta Àlta osv.!
Jag hoppas man snart mĂ„r bĂ€ttre... Ă€gglossningen förstör mitt liv med vĂ€nner... orkar inte ha det sĂ„hĂ€r! SĂ€rskilt nĂ€r man kĂ€nde att förra veckan var sĂ„ bra, och sen vĂ€nde allt pĂ„ lördagskvĂ€llen 😱

Nu ska jag ivĂ€g pĂ„ promenad med Wilda innan lĂ€ggdags. Imorgon ska jag duscha för första gĂ„ngen pĂ„ 4,5 dagar... 

Ps hör Ă€r min födelsedagstĂ„rta 😜🍰 (null)

Taggar: födelsedag, födelsedagsfika, födelsedagstÄrta, jÀvla skit, plankstek, restaurang KÀllaren Kronan, restaurangbesök, tÄrta, vÀnner, vÀnskap, Àgglossning, Àlta;

Födelsedagsveckan 🎈 || Livet PĂ„ En Pinne 🎧

Hej igen!

Jag lÀser sÄ mÄnga bloggar och jag kÀnner sÄ mycket igen mej i sÄ mycket som mÄnga av er skriver om. Tro mej. Det gör jag. - för er som inte följt med lÄngsiktigt sÄ hÀnvisar jag er till min gamla blogg:

https://nouw.com/lovisun

Nu Àr det min vecka. Födelsedagsveckan.
Som jag skrev igĂ„r (tror jag) sĂ„ tror jag att veckan inte kommer bli lika bra som förra Ă„ret, eller Ă„ren dĂ€rpĂ„. Förra Ă„ret var jag och Ulrika ute och Ă„t pĂ„ Gröna Stugan och fikade nĂ„n dag innan Ă„ sĂ„, och Ă„ren innan sĂ„ har jag alltid firat min födelsedagsvecka i London eftersom jag Ă€lskar London. - i "dessa tider" som folk snart inte tĂ„l att man skriver *ironi* sĂ„ har det vart svĂ„rt att Ă„ka till London. Men men. Det kommer vĂ€l, nĂ„gon gĂ„ng tĂ€nker jag. Tur man Ă€ndĂ„ Ă€r rĂ€tt "ung" Ă€nnu sĂ„ man förhoppningsvis fĂ„r leva vidare, Ă€ven efter pandemin, sĂ„ man kan Ă„ka till London igen. 

Imorgon, tisdag, sĂ„ Ă€r det en dag kvar till födelsedagen. - varför Ă€r jag inte peppad? VĂ€xer man ifrĂ„n det? - visst kommer jag att firas, bĂ€sta med Ulrika. Hon fĂ„r mej alltid att skratta. Som i pĂ„skas förra mĂ„ndagen. Med pĂ„skpresenterna man fick, nĂ€r hon tog bort spindeln frĂ„n taket, nĂ€r vi Ă„ker bil eller sĂ„. Hon Ă€r bĂ€st! - jag ska försöka va positiv med att fylla Ă„r i Ă„r Ă€ven om jag inte mĂ„r sĂ„ jĂ€ttebra psykiskt. Kanske ska försöka tĂ€nka att jag inte fyller Ă„r? Bara lĂ„ta dagen vara?
Har liksom planerat min dag. - ska börja pĂ„ bageriet lite tidigare den dagen, sen ska jag sluta tidigare för att hinna med ett spinningpass pĂ„ Friskis tror jag. Ett Play-pass i spinninghallen (fĂ„r se, men det Ă€r en plan). PĂ„ kvĂ€llen blire thaimat och sushi (mina tvĂ„ favoritrĂ€tter). Sen fĂ„r man se om man hinner med ett utefys pĂ„ kvĂ€llen. Men det Ă€r bara en plan. - nĂ€sta Ă„r fyller man 30 Ă„r, och dĂ„ Ă€r det vĂ€l egentligen lite mer "hypat" tĂ€nker jag 🎈

Jag satt och lyssnade pĂ„ Magister Nordström och Andreas Arcombe’s senaste podd avsnitt.
(livet pĂ„ en pinne) 
För mej var det vĂ€ldigt gripande. För nĂ€r det pratas om kramar, nĂ€rhet, tĂ€nkande om hur man egentligen har det i ensamhet eller rent allmĂ€nt, sĂ„ tog det i mej rakt in i sjĂ€len. Jag har vĂ€nner men har ju inte, Ă„terigen, en umgĂ€ngeskrets att vĂ€lja pĂ„ direkt. Eller en familj som man umgĂ„s med. Men det jag kĂ€nner mej tacksam för det Ă€r att man som ensam fĂ„r ha i alla fall tvĂ„ personer som nĂ€rmaste och det har jag, som jag kan trĂ€ffa, men det hĂ€nder Ă€ndĂ„ vĂ€ldigt sĂ€llan. Men det kan jag kĂ€nna tacksamhet för, att jag har kunnat vĂ€lja ut tvĂ„, men att man kanske bara trĂ€ffar en dĂ„ och dĂ„ Ă€ndĂ„.
Jag blir vĂ€ldigt kĂ€nslig och berörd nĂ€r det pratas om pandemin och allt som har med "effekterna" med viruset att göra, av typ psykisk ohĂ€lsa, utsatthet, nĂ€rhet och ensamhet.
(Ja, Ă„terigen, mĂ„nga som lĂ€st tidigare inlĂ€gg kan lĂ€sa de tidigare inlĂ€ggen).
Men just denna Podden. Den Àr för MEJ vÀldigt pedagogisk och "barnvÀnlig". För man förstÄr vad de pratar om. De pratar enkelt och inte sÄ komplicerat sÄ man inte förstÄr. Rakt av. Rakt ut. Inget krÄngel. För mej Àr det min första podd som jag lyssnar pÄ. - har aldrig förstÄtt mej pÄ poddar eller sÄ, men faktiskt sÄ fÄr det tiden att gÄ. Att jag inte har lyssnat pÄ folk som sÀger "lyssna pÄ nÄgon podd"- men jag har aldrig haft nÄgon podd som har intresserat mej. Ljudböcker för mej Àr som en podd. Och jag har alltid tÀnkt "podd? NÀ. Vad skulle det va roligt att lyssna pÄ, och vad skiljer sej det med en riktig ljudbok?".
Lite sĂ„ var det. - men sen nĂ€r jag börjat lyssna pĂ„ Andreas och Rickard sĂ„ har de fĂ„ngat mitt intresse. - det kĂ€nns som att, eftersom de har sĂ„ unga följare pĂ„ youtube och sjĂ€lva har smĂ„barn (det har inte jag dock- egna barn alls) sĂ„ Ă€r de mer "normaltalande" poddare. Pratar sĂ„ mĂ„nga förstĂ„r. Även de mindre/- yngre. Och de "skrĂ€mmer" inte upp mĂ€nniskor sĂ„ som andra personer i sociala medier gör, som t ex "vĂ€rlden gĂ„r under om...." bla bla bla! Det kommer typ aldrig ut nĂ„got positivt i det hela. - men det gör ju dessa tvĂ„! ❀

Familjen Arcombe Àr en familj som jag har följt i snart över 2 Är pÄ youtube.
- önskar verkligen man fick trĂ€ffa dom nĂ„gon gĂ„ng! Vilken dröm, för mej. Andreas och Izabella Ă€r ju dom som Ă€r mest aktiva pĂ„ kanalen, men resterande i familjen verkar sĂ„ snĂ€lla och vĂ€nliga. - jag som har svĂ„rt för att "tolka" t ex barn och personer som har barn, och sĂ€rskilt nĂ€ra tonĂ„ren, sĂ„ har denna familj verkligen lĂ€rt mej att se att alla barn och ungdomar inte Ă€r elaka. Jag kan sĂ€kert skriva ett lĂ„ngt blogginlĂ€gg om denna familj lĂ€ngre fram, men sĂ€ger det: det Ă€r sĂ„ kul att följa dom i deras utveckling! FrĂ„n 460 prenumeranter till nu nĂ€stan 100.000 prenumeranter 😅 och sĂ„ synd att jag Ă€r ung/- gammal som inte har fattat vad "Hey-you" var, sĂ„ hade man fĂ„tt chansen att trĂ€ffa dom. I alla fall Andreas och Izabella!
Ni ser. Vet inte ens hur det stavas 😅
Men Ă€ndĂ„. TĂ€nk nĂ€r alla Ă€r vaccinerade och samhĂ€llet öppnas upp igen, dĂ„ ska jag se om man som DÅ kanske 30 Ă„ring fĂ„r gĂ„ pĂ„ det (eller om det Ă€r Ă„ldersgrĂ€ns?) och trĂ€ffa dom! 

Nu ska jag kolla vidare pĂ„ "Klassen". Det Ă€r 5:de omgĂ„ngen som jag ser om serien 😅

Ha det! Hörs snart! 😁
(null)

Taggar: London, familjen arcombe, firande, födelsedag, födelsedagsveckan, livet pÄ en pinne, magister Nordström, pandemin, podd, tankar;